Gevelreiniging: wat is de beste techniek?

Gevelreiniging: wat is de beste techniek?

De zomer is de ideale periode om een gevelreiniging te laten uitvoeren. Een investering die je woning een heel nieuw elan geeft, want je gevel krijgt het in de loop der jaren zwaar te verduren. Regen, luchtvervuiling en andere invloeden van buitenaf tasten de structuur aan en verkleuren de buitenste laag.

Vroeger werd bijna standaard voor zandstralen gekozen, vandaag de dag bestaan er heel wat verschillende technieken om een gevel te reinigen. De een al wat duurder en ingrijpender dan de andere. Je keuze hangt ook af van wat jouw specifieke gevel verdraagt. Welke methodes zijn er en welke is het meest geschikt voor jouw gevel?

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

Gevelreiniging technieken

1. Zandstralen

De klassieker onder de gevelreinigingen. Bij het zandstralen worden kleine korrels zand onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Een effectieve techniek die prima werkt op een stevige ondergrond, ideaal bij sterke vervuiling. Bij poreuzere gevels bestaat de kans op beschadiging en zijn zachtere of geraffineerdere methodes aangewezen.

2. Vochtstralen

Een combinatie van vocht, zand en kalk/glasparels voor het fijnere werk. Vochtstralen biedt meer flexibiliteit omdat je de sterkte kunt aanpassen aan de ondergrond. Dat gebeurt door de samenstelling of de druk te wijzigen.

3. Nevelstralen

Historische gevel? Dan wil je jouw gevel zeker in zijn waarde laten, beschadiging zou een waardevermindering betekenen. Met nevelstralen wordt gewerkt met indirecte stralen die heel nauwkeurig in te stellen zijn. De korrelvorm en spuitmond varieert per toepassing voor een optimaal resultaat. Ideaal voor detailwerk dus.

4. Stoomreiniging

Stoomreiniging is een goedkope en milieuvriendelijke manier om een gevel te reinigen, maar werkt alleen op licht vervuilde gevels. De temperatuur van het water (100 - 150 graden) bepaalt de sterkte.

5. Chemische reiniging

Last van hardnekkig vuil op je gevel? Dan biedt een chemische reiniging soelaas. Biologische en chemische middelen worden afgestemd op de ondergrond zodat ze het gewenste effect opleveren. Deze techniek is goedkoop en zeker geschikt voor grote oppervlakten.

6. Luchtgommen

Relatief nieuw en aangewezen voor het fijnere werk. Luchtgommen is eigenlijk niet-destructief stralen en geschikt voor hout, metaal en steen. De druk stel je haarfijn in (1 – 10 bar) voor een heel gerichte werking. Ideaal voor precisiewerk.

7. Laseren

Bij de meest recente methode wordt het vuil door een hoge lichtintensiteit verdampt. Aangewezen bij lichte gevels. Grote nadeel: laseren is arbeidsintensief en dat jaagt de factuur ook snel de hoogte in.

 

Gevelreiniging met Renoffice?

Het voordeel van een gevelreiniging is in de eerste plaats esthetisch. Hij ziet er weer als nieuw uit en je woning stijgt ook in waarde. Opgelet, na de reiniging laat je best een beschermlaag aanbrengen.

Welke techniek is het meest geschikt voor jouw gevel? Vraag gerust advies aan jouw renovatiecoördinator. Hij inspecteert eerst je gevel en kiest dan de methode die het beste resultaat oplevert. Onze projecten en prijzen?

 

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.