Een veranda renoveren: hoe begin je eraan?

Een veranda renoveren: hoe begin je eraan?

In je woning is de veranda het plekje bij uitstek om van de eerste zonnestralen te genieten. De buitentemperaturen mogen dan nog aan de lage kant zijn, in een veranda is het altijd lekker warm en comfortabel. Tenminste, als je over een moderne en goed geïsoleerde veranda beschikt… Is deze leuke leefruimte bij jou dringend aan vernieuwing toe? Ontdek hier onze tips om een veranda te renoveren!

Veranda renoveren: zonwering en ventilatie

Bij een veranda is het belangrijk dat de temperaturen in deze zonnige ruimte constant zijn: niet te koud, maar ook niet te warm. Een tijdschrift lezen of koffiedrinken in een sauna, daar houdt niemand van! Naast goeie isolatie zijn daarbij nog twee andere elementen van belang:

  • Ventilatie: een vlotte luchtcirculatie is essentieel om van je veranda een aangename ruimte te maken. Voorzie dan ook de nodige verluchtingsopeningen en -roosters. Zo heb je altijd verse lucht!
  • Zonwering: wil je dat de zon je vriend blijft, dan bouw je maar beter degelijke zonwering in. Die remt de kracht van de zonnestralen af, zodat het nooit onaangenaam warm wordt.

 

Veranda renoveren, dat is isoleren

We haalden het daarnet al aan: topisolatie is een must voor elke veranda. Zo is het er lekker knus in de winter en aangenaam koel in de zomer. Ga dus altijd voor glas met hoge isolatiewaarden en kies ook voor kwaliteitsprofielen. Die zijn het best voorzien van een thermische onderbreking. Je hebt de keuze uit houten, aluminium of pvc-profielen. Die laatste hebben als voordeel dat ze uitstekend isoleren én onderhoudsvriendelijk zijn.

Andere aandachtspunten zijn een goed isolerende ondervloer en het vermijden van koudebruggen daar waar je veranda aangesloten is op je woning. Thermische onderbrekingen zijn een must!

 

Schakel een renovatiecoördinator in

Een veranda renoveren, het is niet iedereen gegeven. Heb je twee linkerhanden of heb je gewoon geen tijd om de werken uit te voeren? Dan biedt een renovatiecoördinator soelaas. Die coördineert de werken van A tot Z, zodat jij zorgeloos kunt genieten!

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.