Terug naar overzicht

Drie basistips voor een energiezuinige woning!

Plannen om je woning te verbouwen of te renoveren? Dan kan je je huis maar beter meteen ook energiezuinig maken. Een energiezuinige woning maakt je leefruimtes niet alleen comfortabeler, je energiefactuur komt ook een stuk lager te liggen. Op die manier verdien je je investering snel terug. Ontdek hier onze drie basistips voor energiezuinig wonen!

Drie basistips voor een energiezuinige woning!

Isolatie: het begin van alles

Een goed geïsoleerde woning zorgt ervoor dat de temperatuur in huis altijd stabiel is. In de zomer is het er lekker koel, in de winter gezellig warm. Doordat de warmte in huis blijft, hoef je minder bij te stoken en komen je energiekosten een stuk lager te liggen. Er zijn verschillende manieren om het warmteverlies in je huis in te dijken. In een op en top energiezuinige woning zijn onder meer volgende isolatiemaatregelen voorzien:

  • Hoogrendementsbeglazing
  • Isolerende deur- en raamprofielen (zoals pvc)
  • Vloer-, dak- en muurisolatie
  • Luchtdicht bouwen

 

Energiezuinige woning: zonneboiler of warmtepompboiler

Heb je nog een oude verwarmingsketel? Vervang die dan door een condensatieketel in combinatie met een warmtepompboiler of zonneboiler voor de productie van warm water.

  • Warmtepompboiler: haalt warmte uit de omgeving (lucht, grond). De ingebouwde compressor verhoogt die warmte, die dan op haar beurt de waterboiler opwarmt.
  • Zonneboiler: verwarmt je huis via een zonnecollector met gratis zonnewarmte.

Aangezien de warmtepompboiler en de zonneboiler een beroep doen op natuurlijke warmte, moet je gevoelig minder bijstoken en zal ook je energiefactuur fors dalen. Uiteraard heeft ook het milieu er alle baat bij!

 

Zonnepanelen: de kroon op het werk

Zelf energie produceren met behulp van zonnepanelen is natuurlijk de kroon op het werk van een energiezuinige woning. Fotovoltaïsche zonnepanelen zetten het zonlicht om in gelijkstroom. De zonnepanelen geven de gelijkstroom door aan de omvormer, die de gelijkstroom omzet in wisselstroom. Die groene stroom kun je dan gebruiken als elektriciteit in je woning. Je hebt ongeveer 35 tot 40 m² aan zonnepanelen nodig om in het grootste deel van je eigen elektriciteitsbehoeften te voorzien.

Ben je geen specialist in  energiebesparende renovatiewerken ? Schakel dan de hulp in van een expert ! Renoffice coördineert de werken van A tot Z, helpt je met de  premie-aanvragen, houdt je budget binnen de perken,… Kortom: we nemen alles in handen, zodat jij zorgeloos kunt genieten!

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2019.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.

Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.

Beschrijf kort uw project.

Je krijgt snel een verblijvend voorstel.