De nieuwe combipremie: pak zowel je ramen- als muurisolatie aan voor een extra hoge premie

De nieuwe combipremie: pak zowel je ramen- als muurisolatie aan voor een extra hoge premie

Wie goed isoleert, die investeert in de toekomst: niet alleen bespaar je met goede isolatie op je energiefactuur, je draagt ook een steentje bij aan een beter milieu en je wapent je woning ermee tegen steeds strengere energienormen. De overheid stimuleert het investeren in duurzame woonoplossingen via allerhande premies, en sinds januari 2014 is daar een belangrijke premie bijgekomen: de zogenaamde combipremie. Je hebt recht op deze premie als je tegelijkertijd je ramen en muurisolatie aanpakt: investeer in betere muurisolatie én in hoogrendementsglas, en je krijgt een serieuze premie op dat hoogrendementsglas. Het wordt daarmee een stuk interessanter om meteen je hele woning goed te isoleren, in plaats van je ramen en muren apart te isoleren.

 

Isoleer je hele woning in één keer kostenefficiënt, met de combipremie

Dat goede isolatie belangrijk is, dat weten we allemaal. Toch voelt de Belg er niet veel voor om in één keer het hele huis volledig te isoleren: het dak, de muren en de ramen worden maar al te vaak apart geïsoleerd. Vooral de kostprijs houdt ons tegen om in één keer zowel de muren als de ramen te laten isoleren. De nieuwe combipremie maakt het vanaf 2014 echter een stuk aantrekkelijker om toch je hele woning grondig te laten isoleren in één keer.

 

Hoe zit de nieuwe combipremie precies in elkaar?

De combipremie waar je sinds januari 2014 recht op hebt werkt als volgt:
De premie voor muurisolatie blijft onveranderd, het is enkel de premie voor hoogrendementsglas die verhoogd wordt.

  • Bij vervanging van enkel glas wordt de premie opgetrokken tot 48 euro per vierkante meter, met een plafond van 1.680 euro.
  • Bij vervanging van dubbel glas wordt de premie opgetrokken tot 60 euro per vierkante meter, met een plafond van 2.100 euro.
  • De gecombineerde premie geldt enkel indien alle ramen met enkele of dubbele beglazing met een U-waarde van 2,9 W/m2K of slechter in de van muurisolatie voorziene gevels of geveldelen vervangen worden.

 

Renoffice vertelt je op welke premies je allemaal recht hebt

De premies die de Vlaamse Overheid geeft voor nieuwbouwwoningen en voor renovatieprojecten zijn talrijk en veranderen regelmatig. Het is dan ook niet eenvoudig om zelf uit te zoeken op welke premies je precies recht hebt! Sta je op het punt om te gaan verbouwen? Doe beroep op renovatiecoördinator Renoffice, en wij zorgen ervoor dat je alle premies waar je recht op hebt ontvangt.

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.