De efficiëntste badkamerverwarming: een overzicht

De efficiëntste badkamerverwarming: een overzicht

Net uit bed? Snel toch even in de douche springen, toch?! Maar die badkamer is ijskoud… Niet bepaald aangenaam, zeker als het even duurt eer de verwarming echt in gang schiet. Het kan echter ook anders: met efficiënte badkamer verwarming is je badkamer op temperatuur wanneer nodig, maar wordt ze niet verwarmt wanneer dat niet nodig is. Efficiënt, milieuvriendelijk en goed voor je portemonnee.

Centrale verwarming

De meest efficiënte manier om je badkamer te verwarmen is ongetwijfeld door middel van een centrale verwarming. Je stelt dan ‘s avonds gewoon het uur in waartegen het de dag erna warm moet zijn, en je zet zowel de radiatoren in je woonkamer als die in je badkamer open vlak voor je gaat slapen. Neem je liever ‘s avonds een douche of een bad? Dan zet je gewoon de temperatuur wat hoger, en draai je de radiatoren in je woonkamer dicht, en die in je badkamer open.

 

Verwarmen met een tijdschakelaar

Soms is het pas openzetten van de radiator als het er moet opwarmen geen optie, omdat je badkamer te traag opwarmt. In dat geval is een tijdschakelaar de ideale oplossing. Die wordt tussen het kraanhuis en de thermostaatkraan geplaatst, en je kan dagen of uren instellen waarbij het element naar dag- of nachttemperatuur schakelt. Op die manier kan je de radiator van je badkamer gewoon laten openstaan, zonder dat de badkamer daarbij verwarmd wordt wanneer het niet nodig is.

 

Elektrische verwarming in de badkamer

Heb je maar een kleine badkamer, die goed geïsoleerd is? Dan is een elektrische verwarming ook een goede oplossing. In tegenstelling tot een radiator die op aardgas of stookolie verwarmt, is een elektrische verwarming zeer eenvoudig te installeren, zonder dat je daarbij allerlei leidingen moet voorzien; een stopcontact in de buurt is al voldoende. Ook als je badkamer moeilijk opwarmt met je bestaande radiator, kan een elektrisch vuurtje op koude winterdagen een goede en efficiënte oplossing zijn. Opgelet: een elektrische verwarming is in veel gevallen minder zuinig als het op energieverbruik aankomt… Dus voor grote badkamers met veel open ruimte is dit een minder verstandige optie.

 

Is je verwarming of badkamer aan vervanging toe?

Wil je je badkamer grondig gaan renoveren, of is de verwarming in heel je woning aan vervanging toe? Bij een renovatie komt altijd heel wat kijken, en het brengt altijd heel wat stress met zich mee. Doe daarom beroep op een renovatiecoördinator, zodat je kan renoveren zonder zorgen!

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.