De ABR verzekering: wat en waarom?

De ABR verzekering: wat en waarom?

Een huis verbouwen, hoe groot of hoe klein ook, brengt altijd bepaalde risico’s met zich mee. Er kan altijd iets fout gaan, waardoor er onvoorziene schade wordt berokkend aan je woning. Om je daar tegen te beschermen, werkt Renoffice altijd met een ABR verzekering (‘Alle Bouwplaats Risico’s’ verzekering). Op die manier heb je steeds volledige zekerheid, en hoef je je geen zorgen te maken over eventuele ongelukken bij je renovatie.

Neem nu vrijblijvend contact op

Wat is de ABR verzekering?

De ABR verzekering dekt alle mogelijke schade tijdens de renovatie. In de eerste plaats dekt de polis verlies of schade aan het gebouw zelf, of aan het gebouw in opbouw.

Tijdens de renovatie kan er immers van alles misgaan: in het meest extreme geval berokkent bijvoorbeeld bouwmateriaal schade aan je huis. Maar ook een hevig onweer, een menselijke fout of diefstal kunnen schade aanrichten. De ABR-polis vermijdt dat zulke onvoorziene omstandigheden de kosten voor je verbouwing de pan doen uitswingen.

De verzekering heeft dezelfde looptijd als je verbouwproject. Ook tijdens de twaalf maanden volgend op de verbouwing biedt de polis je nog dezelfde bescherming.

Het bijzondere aan de ABR-verzekering is dat er bij een schadegeval geen rekening wordt gehouden met wie er aansprakelijk is. Zo vermijd je dat de renovatiewerken worden stilgelegd naar aanleiding van een discussie. Een dispuut over de verantwoordelijkheid eindigt namelijk meestal in een dure én tijdrovende juridische procedure. Met de ABR-verzekering blijf je gespaard van dat scenario.

 

Waarom een ABR verzekering afsluiten?

De ABR verzekering geeft je bovenal meer zekerheid voor jou én alle betrokken renovatiepartners. Gaat er iets fout, dan wordt dat door de verzekeringspolis financieel gedekt. Gaan de renovatiewerken van start zonder een ABR-polis en gebeurt er iets met je woning, dan moet je misschien zelf voor de kosten opdraaien. Daarom is het essentieel om met een partij samen te werken die wel met de ABR-polis werkt en jou dus indekt.

 

Wat met lichamelijke letsels of schade aan de buurwoning?

Optioneel kies je ook voor een bescherming tegen 'aansprakelijkheid ten aanzien van derden'. Zo voorkom je als eigenaar verantwoordelijk te worden gesteld voor schade die je buurwoning heeft opgelopen tijdens verbouwingen aan je eigen woning. Lichamelijke letsels worden door de ABR verzekering niet gedekt. Dat is ook niet nodig, want dat valt onder de ongevallenverzekering.

 

De voordelen van een ABR verzekering

We zetten graag nog even de voordelen van de ABR verzekering op een rijtje:

• Bij schade aan je woning ben je financieel gedekt, zodat de kosten niet hoger oplopen.
• Je hebt meer zekerheid, zodat je je tijdens de verbouwing geen zorgen moet maken.
• Bij schade moet er niet worden onderzocht wie aansprakelijk is, waardoor de werf niet moet worden stilgelegd voor een lange juridische discussie.

 

Verbouwen zonder stress met Renoffice

Je woning en eventueel die van je buren beschermen tegen mogelijke risico's tijdens je verbouwing? Opteer dan voor een ABR verzekering. En doe een beroep op Renoffice. Wij regelen werkelijk alles voor jouw renovatie van a tot z. En dankzij de ABR-verzekering ben je gedekt tegen onvoorziene voorvallen tijdens de renovatiewerkzaamheden. Verbouwen zonder stress!

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.