Buitenschrijnwerk: de perfecte combinatie van esthetisch en functioneel

Buitenschrijnwerk: de perfecte combinatie van esthetisch en functioneel

Het buitenschrijnwerk is een belangrijk onderdeel van iedere woning. Degelijke ramen en deuren bieden een hoge isolatiewaarde, zijn inbraakwerend en gaan lang mee. Dezelfde criteria gelden overigens ook voor koepels, dakramen en veranda’s. Voor buitenschrijnwerk kan je uit verschillende materialen kiezen: houtPVC en aluminium zijn de meest gebruikte. Buitenschrijnwerk plaatsen is specialistenwerken en moet voor een optimaal resultaat heel nauwkeurig gebeuren. Ook het onderhoud is een belangrijk aandachtspunt.

De isolatiewaarde van ramen en deuren

Heb je een woning gekocht en zijn de ramen en deuren aan vervanging toe? Dan is de isolatiewaarde een cruciale factor. Tegenwoordig kiezen meer en meer mensen voor hoogrendementsbeglazing. In vergelijking met ‘gewoon’ glas ligt de isolatiewaarde veel hoger. De investering is aanzienlijk, maar betaalt zich na verloop van tijd dubbel en dik terug. Des te meer met de stijgende energieprijzen in het achterhoofd. Als je nieuw buitenschrijnwerk laat installeren, let dan zeker op isolatiewaarde want die is minstens even belangrijk als de kwaliteit van de raamprofielen.

 

Buitenschrijnwerk: aandachtspunten

Heb je een woning gekocht en ben je met een grondige renovatie bezig? Dan is de kans groot dat je een grote glaspartij wilt voorzien. Het schept een ruimtegevoel en ziet er heel mooi uit, maar voor de plaatsing moet je met een aantal zaken rekening houden. Het voornaamste criterium is stabiliteit, de draagstructuur moet realiseerbaar zijn. Verder moet je ook rekening houden met de gevelafwerking. In de meeste gevallen wordt de volledige gevel grondig onder handen genomen en gerenoveerd. Hou er ook rekening mee dat je de binnen- en buitenafwerking het beste vooraf in detail uitwerkt.

Inbrekers en lawaai buiten houden

Buitenschrijnwerk is niet alleen belangrijk voor de isolatie van je woning. Duurzame ramen en deuren houden ook inbrekers en lawaai buiten. Twee extra voordelen die je niet uit het oog mag verliezen. Verder moet je absoluut vermijden dat er condensatie- en vochtproblemen ontstaan nadat het buitenschrijnwerk is geplaatst. Een reden te meer om met een expert in zee te gaan.

 

Buitenschrijnwerk plaatsen door Renoffice

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner om je buitenschrijnwerk te installerenNeem dan gerust contact met ons op voor een offerte of advies op maat. Bij Renoffice hebben we de kennis en specialisten in huis om je ramen en deuren perfect te plaatsen!

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.