Bouwcoördinatie bij renovatieprojecten

Bouwcoördinatie bij renovatieprojecten

Bij renovatieprojecten is planning en coördinatie van groot belang. Vaak wordt immers met verschillende aannemers gewerkt, wiens planningen volgens een strikt schema moeten verlopen. Enerzijds mogen aannemers elkaar niet in de weg lopen, anderzijds zorgt een snelle aaneenschakeling van aannemers voor zo weinig mogelijk tijdverlies.

Opvolging van het hele renovatieproject

Renoffice specialiseert zich in bouwcoördinatie bij grote en kleine renovatieprojecten. Als bouwcoördinator staat Renoffice in voor de opvolging van het hele renovatieproject, beginnend bij de planning en eindigend bij de oplevering. Als opdrachtgever heeft u met Renoffice slecht één enkel aanspreekpunt  gedurende de renovatiewerken, wat de communicatie veel efficiënter maakt.

 

Samenwerking met gekwalificeerde aannemers

Renoffice werkt samen met een lange lijst van gekwalificeerde aannemers, die één voor één voldoen aan een aantal strenge criteria. Op deze manier kunnen we u én onszelf een samenwerking met uitsluitend kwalitatieve partners garanderen. Het grote aantal aannemers waarmee we samenwerken laat ons ook toe om steeds te werken met specialisten uit de regio, zodat het logistiek gezien ook weer wat eenvoudiger wordt…

Als coördinator van bouwprojecten staan wij in voor het aanvragen van offertes bij onderaannemers die voldoen aan uw criteria. Wij vergelijken verschillende prijzen en doen een voorstel voor een keuze van aannemer. U heeft als opdrachtgever uiteraard de vrijheid om zelf uw aannemer te kiezen uit onze selectie.

 

Werfplanning en -coördinatie

Zijn alle aannemers uiteindelijk gekozen, dan kan er gestart worden met de werfplanning en –coördinatie. Bij de planning en coördinatie op de werf is het belangrijk dat aannemers niet in elkaars weg lopen, en dat er niet teveel tijd verloren wordt tussen de werken van twee aannemers. In dit opzicht is werfplanning en coördinatie een uiterst delicate opdracht, waar de expertise van Renoffice perfect kan uitgespeeld worden. De verschillende werkzaamheden moeten als puzzelstukjes naadloos in elkaar passen, zodat uw renovatieproject op een zo kort mogelijke tijd kan uitgevoerd worden!

Controlerende functie

Coördinatie van renovatieprojecten houdt voor ons ook een controlerende functie in… Dit start al tijdens de voorbereiding van het project, zoals het controleren van de opgemaakte offertes, tot de oplevering van het project. Renoffice zal tijdens het uitvoeren van de werken uitvoerig controleren op kwaliteit.

Naast de controle van de werken zelf, zullen we vooral ook een budgetcontrole uitoefenen. Wij zien er nauw op toe dat vooraf overeengekomen budgetten perfect gerespecteerd worden door de bouwfirma’s. Maar dat niet alleen… Zien we een mogelijkheid om kosten besparen, zonder in te boeten aan kwaliteit? Dan zal u het geweten hebben! Als tussenpersoon en bouwcoördinator vinden we het onze plicht om van uw renovatieproject een win-winsituatie te maken en dat kan enkel met een transparante prijzencommunicatie, toch?

Daarnaast zullen wij ook een nazicht van de facturatie uitvoeren, waarbij we controleren of alles volgens vooraf afgesproken regels is verlopen.

 

Begeleiding bij de aanvraag van renovatiepremies

Bij renovatie komt u vaak ook in aanmerking voor renovatiepremies, uitgekeerd door overheidsinstanties. Een aanvraag indienen voor renovatiepremies is vaak een administratieve procedureslag, die veel tijd en energie kost. Bovendien kan de wetgeving rond renovatiepremies wel eens heel ingewikkeld worden… Als specialist ter zake begeleiden we u bij het aanvragen en afhandelen van renovatiepremies waar u mogelijk recht op hebt!

 

Oplevering van het project

De oplevering, het moment waarop we allemaal hebben gewacht… In de laatste fase van de samenwerking staat Renoffice ook in voor de voorbereiding en de oplevering van het project. Dankzij het direct contact dat we hebben met alle betrokken partijen, kunnen we zeer efficiënt nagaan of elk puntje wel in orde is. Letterlijk dus de puntjes op de ‘i’ zetten… Samen met de onderaannemers doorlopen we alle to do’s van doorheen uw project en kijken we  of er nog zaken in orde te brengen  zijn.

Geen onaangename verrassingen nadien dus. Ons werk is compleet wanneer u tevreden bent!

 

Neem contact op met Renoffice

Zelf uw de renovatie van een woning in handen nemen kan heel stresserend zijn, en vergt een strikte planning en organisatie. Soms ziet u door de bomen het bos niet meer, wat we perfect kunnen begrijpen… Vertrouw daarom op Renoffice als bouwcoördinator, om de organisatie en de samenwerking met alle onderaannemers op zich te nemen en in goede banen te leiden. Plant u een renovatie in de nabije toekomst? Kom dan gerust eens praten met ons, wij geven “renoveren zonder stress” een geheel nieuwe dimensie!

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.