Belangrijke punten bij de renovatie van een rijwoning

Belangrijke punten bij de renovatie van een rijwoning

Steeds vaker worden rijwoningen aangekocht met als doel die te renoveren. Een erg goed idee, als je het ons vraagt. Want je vindt schitterende, goedgelegen woningen met een vriendelijk prijskaartje, die mits een grondige renovatie echte pareltjes worden. Zo heb je als eigenaar een erg mooie, maar ook comfortabele plek om in te wonen. De renovatie van een rijwoning verdient enkele specifieke aandachtspunten, die we hier onder de loep nemen.

Renoveren is isoleren

Dat geldt ook voor een rijwoning. Een rijwoning heeft als voordeel dat de twee zijgevels niet veel last hebben van warmteverlies. Het dak moet echter - bij voorkeur samen met de voor- en achtergevel - geïsoleerd worden. Zeker bij oudere woningen zijn dat echte energieverslinders. Eenvakkundige isolatie zal ervoor zorgen dat uw energiefactuur gevoelig daalt én geeft in het geval van de gevels bovendien een frisse, nieuwe aanblik. Tenslotte wil het oog ook wat.

 

Renoveren is ruimte en licht creëren

Rijwoningen bieden erg veel mogelijkheden, maar laten dat op het eerste zicht niet altijd zien. De indeling is vaak nogal onpraktisch, met veel kleine kamertjes en een trap op de verkeerde plaats. Denk daarom letterlijk 'out of the box'. Je kan erg veel extra ruimte én licht creëren door creatief om te springen met verschillende technieken. Denk maar aan een mezzanine, of anders ook tussenverdiepen. Niet elke muur is een steunmuur, dus misschien kan je een ruimte eenvoudig groter maken door het weghalen van een muur.
Ook het gebruik van specifieke materialen kan een ruimtegevoel vergroten of extra licht binnenhalen. Glasdallen zijn bijvoorbeeld erg dankbaar om een ruimte op te delen, zonder lichtverlies.

 

Een goede voorbereiding

Een grondige renovatie vereist een gedetailleerde voorbereiding. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van stedenbouwkundige voorschriften en regel de nodige vergunningen. Ga na af je verbouwingen in aanmerking komen voor premies. Zeker bij het renoveren van oudere woningen, kan je van meerdere premies genieten. Laat je bijstaan door vakmensen, het liefst van bij de aanvang. Een renovatiecoördinator voorkomt dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. Een ervaren vakman geeft je het juiste, waardevolle advies en regelt alles, ook op administratief vlak. Zo weet je vooraf zeker dat je binnen je budget een knappe renovatie zal kunnen realiseren die is uitgevoerd volgens de regels van de kunst. Kortom, zo renoveer je een rijwoning zonder stress.

Meer weten? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.