Terug naar overzicht

Badkamerrenovatie: waarmee rekening houden?

Is je badkamer aan vervanging toe of ben je er op uitgekeken? Dan is het moment aangebroken om je badkamer te renoveren. Een goeie voorbereiding en een stappenplan zijn onmisbaar om je badkamerrenovatie tot een goed einde te brengen. Je moet met heel wat factoren rekening houden: badkamermeubels, bad of douche, lavabo en natuurlijk ook de timing en het budget. Verder zijn ook de keuze van de materialen en het onderhoudsgemak belangrijke aandachtspunten. We zetten even alles op een rijtje zodat je perfect voorbereid aan de start komt en heelhuids de finish bereikt.

Badkamerrenovatie: waarmee rekening houden?

Stappenplan als leidraad

De omvang van een badkamerrenovatie heeft een grote impact op het verloop van de werkzaamheden, de budgettering en de kosten. Hoe dan ook geldt voor iedere renovatie dat alles staat of valt bij een goeie voorbereiding. Op die manier vermijd je tijdverlies, onvoorziene omstandigheden, stress en allerlei zorgen. Het is dan ook zaak om een stappenplan uit te werken waarop je altijd kan terugvallen. Het vormt een handig hulpmiddel dat dienstdoet als leidraad en kompas.

 

Badkamerrenovatie: schets op papier zetten

Om te beginnen is het raadzaam om met pen en papier een plattegrond uit te tekenen. Zo kan je de schikking bepalen en de toestellen in het plan integreren. De meeste badkamermeubelswastafels en baden hebben standaard afmetingen. De eerste schets kan je verfijnen om uiteindelijk de badkamer van je dromen te creëren. Hieronder vind je een aantal cijfers en afmetingen die vast en zeker van pas komen:

  • Toilet: 130 cm diep en 90 cm breed
  • Bad: 170 tot 190 cm lang en 70 tot 90 cm breed
  • Inloopdouche: 90 tot 110 cm diep en 120 tot 200 cm breed
  • Enkele wastafel: 60 cm diep en 80 cm breed
  • Dubbele wastafel: 60 cm diep en 130 cm breed

 

Badkamermeubels en toestellen kiezen en kopen

Zodra je de inrichting hebt bepaald, doe je er goed aan om bij een badkamerrenovatie alle materialen en sanitaire toestellen eerst te kiezen en te kopen. Zo schieten de werkzaamheden goed op zodra alles is afgebroken. Het is ook van belang om te controleren of alle meubels en toestellen voorradig zijn in de winkel. Let bij de aankoop ook op het onderhoudsgemak en de duurzaamheid, twee belangrijke aspecten die je op lange termijn alleen maar voordelen opleveren.

 

Badkamerrenovatie met Renoffice

Ben je op zoek naar een partner die je volledige badkamerrenovatie voor z’n rekening neemt? Daarvoor ben je bij Renoffice aan het juiste adres. Dankzij onze expertise hoef je je geen zorgen te maken over de uitvoering en de opvolging van de werkzaamheden. En krijg je niet met onnodige kopzorgen te maken. Contacteer ons gerust voor meer informatie!

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.

Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.

Beschrijf kort uw project.

Je krijgt snel een verblijvend voorstel.