7 voordelen van keramische dakpannen

7 voordelen van keramische dakpannen

Gevel én dak renoveren met hetzelfde materiaal? Dan kies je voor keramische- of kleipannen. Waarom? Ze zijn heel duurzaam, goed voor het milieu en je portemonnee. Op langere termijn realiseer je mogelijk zelfs een meerwaarde van 20% op je huis.

De buitenkant van je woning krijgt het in al die jaren behoorlijk te verduren. Regen, wind, vrieskou, ... Keramiek doorstaat de strengste winter en blijkt dus vooral een prima investering op lange termijn voor dak én gevel.

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

Buitenrenovatie met keramiek: 7 voordelen

Keramiek wordt al langer gebruikt voor daken, denk maar aan de klassieke kleipannen. Nieuwste trend? Totale buitenrenovatie afwerken met keramische dakpannen of leien: dak én gevel. Wat zijn de voordelen?

 1. Duurzaam: Oude gevels brokkelen na verloop van tijd af, maar keramiek is bestand tegen temperatuurschommelingen, chemische stoffen en slijt (verduring). Het gaat gemakkelijk 150 jaar mee.
 2. Milieuvriendelijk: Voor veel grondstoffen dreigt er een tekort, maar keramiek is er in overvloed. En sommige soorten zijn zelfs vernieuwbaar. Kortom, met keramiek draag je bij aan het milieu.
 3. Stevig: Keramiek is heel stevig en vormt dus de ideale bescherming voor de buitenkant van je huis. Het is ook waterdicht.
 4. Versterkend effect: Keramische toepassingen verlengen de levensduur van onderliggende of aangebouwde constructies. Een winst van maanden tot jaren, afhankelijk van de gebruikte materialen.
 5. Toepassingsmogelijkheden: Met keramiek kun je echt alle kanten uit. Voorbeeld? Lager-systemen in keramiek die zonder vet of olie functioneren en dus nooit een smeerbeurt nodig hebben.
 6. Onderhoud: Keramiek telt heel weinig pori‘n en stoot vuil en stof af. Je gevel blijft er dus heel lang goed uitzien.
 7. Mooie look: Met keramiek creëer je een strakke en moderne look voor je huis.

Prijs keramische dakpannen

Keramische dakpannen zijn goedkoper dan natuursteen, maar duurder dan de meeste andere materialen. Maar je krijgt dan ook kwaliteit in de plaats: het gaat een paar mensenlevens mee en je kunt er heel precies mee afwerken. En de uitvoeringen zijn talrijk: tegelpannen, keramische lei, romaanse pan, ...

Wat kost jouw buitenrenovatie met keramische pannen? Veel hangt af de keuze van de uitvoering en de oppervlakte.

 

Partner gezocht voor renovatie keramische dakpannen?

Geef ons gerust een seintje als je eraan denkt de buitenkant van je woning te renoveren met keramische dakpannen. We komen graag langs om een actieplan op te stellen en jou een offerte te bezorgen.

Vragen? Vraag gerust advies aan een van onze medewerkers.

Op zoek naar een andere afwerking voor je gevel? Maak hier je keuze..

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

 • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
 • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
 • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
 • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.