5 voordelen van aluminium ramen

5 voordelen van aluminium ramen

Nieuwe ramen installeren? Raamwerk vervangen? Dan kies je uit 3 materialen: hout, pvc of aluminium. Vooral dat laatste zit in de lift. Reden? Aluminium ramen zijn duurzaam, vragen weinig onderhoud en creëren een strak en modern design. En heel belangrijk: de nieuwe generatie alu ramen beantwoordt ook aan de strenge isolatienorm in Vlaanderen.

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

 

 

Aluminium ramen: 5 voordelen

1. Duurzaam materiaal

Hout en pvc lijden onder externe factoren zoals vocht , uv-stralen en temperatuurschommelingen. Gevolg? Barsten en verkleuringen.

Aluminium is veel beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Het behoudt zijn vorm en kleur. Moderne profielen krijgen tegenwoordig ook een extra beschermende laag bij de productie. Het onderhoud blijft zo tot een minimum beperkt.

2. Stabiliteit

Aluminium is relatief licht, roestvast en sterk. Ideaal voor grote en zware glasconstructies die om een stabiel raamwerk vragen. En voor bredere overbruggingen.

3. Optimale veiligheid

Ongewenste gasten buiten houden? Dan kies je voor aluminium, want dat is steviger dan pvc of hout. Zeker ter ondersteuning van grote ramen, bijv. de schuifdeuren van je woonkamer naar de tuin.

4. Hoge isolatiewaarde

PVC isoleert nog beter dan aluminium, maar het verdraagt geen grote, zware en dikke glaspartijen. De toepassingsmogelijkheden zijn beperkt.
Aluminium is dankzij haar stevigheid wel geschikt voor grote glaspartijen met een maximale isolatiewaarde. Want uiteindelijk leveren vooral ruiten een energiewinst op, de ramen in veel mindere mate. Elke onderbreking met horizontale of verticale profielen resulteert in energieverlies. Dat geldt ook voor aluminium, maar haar duurzaamheid en lage onderhoudskosten maken veel goed op de langere termijn als je naar de kosten kijkt.

5. Milieuvriendelijk

De aardbodem biedt genoeg aluminium. Het is ook 100% recycleerbaar en het behoudt zijn eigenschappen bij hergebruik. Een groene keuze dus.

 

Aluminium ramen duur?

Zijn aluminium ramen duur? Ja en neen. Ze kosten meer dan bijvoorbeeld pvc maar gaan gemakkelijk zo’n 30 jaar mee. En goedkoop is altijd een beetje duurkoop.

 

Aluminium ramen laten plaatsen?

Aluminium ramen zijn een investering in de toekomst, maar je legt best alle factoren naast elkaar om een goede keuze te maken. Hoe groot zijn de glaspartijen? Wat is je budget? En kies je niet beter voor hout of pvc?

Wij geven je graag advies over ramen of buitenschrijnwerk voor de renovatie van je huis. De winst van jouw investering berekenen?

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.