Terug naar overzicht

5 tips om je badkamerrenovatie te financieren

Een badkamerrenovatie is altijd een goede investering in de toekomst. Je krijgt meer comfort, je huis wordt meer waard en je bent voor een jaar of vijftien gerust. Kortom, prima idee. Alleen laat je zo’n ingreep beter over aan een expert met de nodige ervaring. Waarom? Een kwestie van kwaliteit, vlotte werkzaamheden en een kostenefficiënte aanpak.

Maar een badkamerrenovatie blijft natuurlijk een investering. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om de kosten te drukken. We zetten ze hier graag voor jou op een rijtje.

Vraag een vrijblijvende offerte voor jouw totaalrenovatie

5 tips om je badkamerrenovatie te financieren

Verwijder zelf het oude meubilair (of puin)

Laat je ook het meubilair vervangen? Maak het je renovatiecoördinator makkelijk en breng het oude meubilair zelf naar het containerpark. Hetzelfde geldt overigens voor het puin dat ontstaat tijdens of na de werken. De meeste aannemers brengen het afvoeren van puin wel degelijk in rekening. En dat scheelt al snel honderden euro’s.

Ga je voor een complete make-over? Dat wordt breken: spiegel, douche, toilet, bad, badkamermeubel, tegels, … Misschien kun je overwegen om zelf al wat voorbereidend werk te doen. Bereid je in dat geval wel goed voor en overleg met je renovatiecoördinator. Want ook bij breekwerken ga je best een beetje zorgvuldig te werk.

Vraag een premie aan

De Vlaamse overheid beloont energiebesparende renovaties met premies en subsidies. Wat kun je doen voor je badkamer? Investeren in de aanschaf van een warmtepompboiler bijvoorbeeld. Je krijgt een premie van 300 euro, begrensd tot 40% van de factuur. Vanaf 2021 cumuleer je de premies voor een waterpomp en warmtepompboiler alleen als je eerst een warmtepompboiler en vervolgens een warmtepomp plaatst. (En niet omgekeerd.)

Ook voor de installatie van een zonneboiler word je beloond. De premie bedraagt 550 euro per vierkante meter die zonlicht opvangt. Er geldt wel een maximum van 2.750 euro en tot 40% van het factuurbedrag. Je kunt deze premie cumuleren met de premie voor de warmtepompboiler.

Combineer meerdere renovaties

Meerdere werken combineren levert altijd een voordeel op. In de eerste plaats omdat de werken efficiënter verlopen, wat het aantal werkuren en de eindfactuur positief beïnvloedt. In de tweede plaats omdat je dan mogelijk in aanmerking komt voor de totaalrenovatiebonus.

Hoe het werkt? Combineer drie of meer energiebesparende ingrepen binnen een termijn van vijf jaar. De premie is afhankelijk van het aantal ingrepen. Hoe meer energiebesparende maatregelen, hoe hoger het bedrag. Je vraagt de premie aan bij netbeheerder Fluvius als de werken voltooid zijn.

Vraag advies aan jouw renovatiecoördinator

Geen idee waar te beginnen? Plan een overleg met je renovatiecoördinator, online of offline. Hij zal je stap voor stap begeleiden bij het concretiseren van je renovatieplannen. Op die manier krijg je een duidelijk beeld van wat er mogelijk is voor welk budget.

Tip: kies altijd voor totaalrenovatie als je budget het toelaat. Die biedt immers tal van voordelen.

  • Meer wooncomfort
  • Lagere energiefactuur
  • Waardeverhoging

 

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.

Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.

Beschrijf kort uw project.

Je krijgt snel een verblijvend voorstel.