Bel gratis! 0800 62 330

Is je keuken aan vervanging toe? Dan kan je een volledig nieuwe laten installeren, maar de kosten kunnen dan hoog oplopen. In vele gevallen is je keuken renoveren een betere oplossing die minder werk met zich meebrengt en goedkoper is. Met een aantal ingrepen zal je keuken er weer als nieuw uitzien. In vergelijking met een volledig nieuwe keuken, neemt een keukenrenovatie niet alleen minder budget, maar ook minder tijd in beslag.

Keukenrenovatie: kasten en werkblad

Het werkblad en de keukenkasten bepalen in grote mate de look van je keuken. Zijn ze versleten of verouderd? Dan zal je keuken er navenant uitzien. Het is een goed idee om zowel de kasten als het werkblad samen te vervangen zodat je de kleur en de stijl op elkaar kan afstemmen. Als het kastmateriaal (het binnenwerk) nog in goede staat is, hoef je alleen maar de kastdeurtjes (en de handgrepen) te vervangen of opnieuw te schilderen voor een mooi resultaat. Zo bespaar je jezelf heel wat werk. Is het aanrecht evenmin in goeie staat? Dan vervang je het best samen met het werkblad om zo een perfect geheel te creëren.

Keuken Renoveren Keuken renovatie

Nieuwe wandtegels of schilderen?

Bij een grondige keukenrenovatie komen ook de muurtegels boven de spoelbak en het kookfornuis aan de beurt. Tegenwoordig worden die zones van de keukenmuur ook dikwijls geverfd. Je kan ze uiteraard opnieuw betegelen. Daarvoor moet je de oude tegels uitbreken en vervangen door nieuwe. Bescherm het werkblad en let erop dat je de bepleistering niet te veel beschadigt. De wandtegels moeten perfect in harmonie zijn met de rest van je keuken. Ook hier is de kleur het voornaamste aandachtspunt.

Keuken renoveren met nieuwe toestellen

Bij een keukenrenovatie horen ook nieuwe keukentoestellen. Een nieuwe kraan, koelkast, oven, kookvuur, dampkap,… Ze doen je keuken stralen als nooit tevoren. Keukentoestellen zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en formaten. Ook de prijzen kunnen per merk sterk verschillen. Tegenwoordig is ook de energiezuinigheid van de toestellen een belangrijk criterium.

Keukenaccessoires en verlichting

Keukenaccessoires maken je keuken helemaal af. Het zijn op het eerste gezicht details, maar ze hebben wel degelijk een impact op hoe je keuken eruit ziet. Nieuwe kookpottenelektrische toestellen en gebruiksvoorwerpen zorgen voor een frisse toets. Met een nieuwe kroonluchter of mooie spots creëer je eveneens binnen de kortste keren een andere sfeer.

 

 

Keuken renovatie