Bel gratis! 0800 62 330

Vijf tips om je renovatiebudget onder controle te houden

Vijf tips om je renovatiebudget onder controle te houden

Goed uitgevoerde renovatiewerken betekenen altijd een upgrade voor je woning. Je huis of appartement wordt een stuk energiezuiniger en zal voortaan een nog aangenamere plek zijn om te wonen. Bovendien zal de totaalwaarde van je woning gevoelig toenemen. Maar voor het zover is, moet er uiteraard geïnvesteerd worden in de renovatiewerken zelf. Met deze tips helpen we je renovatiebudget onder controle te houden.

Maak een haalbaar renovatiebudget op

Wie een te renoveren woning koopt, heeft vaak schrik voor het kostenplaatje. Nergens voor nodig, zolang je maar realistische plannen en inschattingen maakt. Leg op voorhand een haalbaar renovatiebudget vast en houd je daar te allen tijd aan. Hoeveel wil je maandelijks uitgeven aan de renovatie of verbouwing van je woning? Belangrijk is dat er voldoende ruimte overblijft voor andere uitgaven en vaste kosten.

Maak een prioriteitenlijst

Eenmaal het  renovatiebudget is het vastgelegd, komt het erop aan prioriteiten te maken. Wat is het dringendste? De renovatie van je dak? De isolatie van je muren? Of bouw je liever geleidelijk op door te beginnen met de kleine renovatiewerken? Het is niet altijd nodig om meteen een grondige renovatie door te voeren. Vaak volstaat een doordachte facelift.

Neem de nodige tijd

Spreid je verbouwingen of renovaties en neem voldoende tijd. Je hoeft niet alles in hetzelfde jaar af te werken. Een goeie spreiding zorgt voor extra budgettaire ademruimte en maakt dat je de moed nooit zal verliezen.

Doe een beroep op energie- en renovatiepremies

Daarnaast zijn er gelukkig ook de renovatiepremies! Er bestaat vandaag een hele waaier aan premies voor allerlei renovatiewerken en energiebesparende maatregelen. Het perfecte duwtje in de rug voor wie met een krap renovatiebudget zit.

Laat je bijstaan door een renovatiespecialist

Als je minder ervaring hebt met renovaties of verbouwingen, is het vaak erg moeilijk om de kosten in te schatten. Laat je daarom bijstaan door een renovatiespecialist. Die zal samen met jou een renovatiebudget afbakenen en erover waken dat het niet overschreden wordt. Het renovatieteam van Renoffice werk met een strikt draaiboek, waardoor je nooit met onverwachte kosten komt te zitten!