Bel gratis! 0800 62 330

Ruimte nodig? Breid je huis uit met een moderne aanbouw!

Kan je gezin wel wat extra woonruimte gebruiken? Dan hoef je niet per se te verhuizen. Een moderne aanbouw is een volwaardig alternatief! Als je het goed aanpakt, creëer je extra wooncomfort en gaat de waarde van je woning automatisch de hoogte in. Bovendien blijf je gespaard van de rompslomp die met een verhuis gepaard gaat. Ontdek hier alvast waar je op moet letten bij de uitbreiding van je woning.

Laat de ruimtes mooi in elkaar vloeien

Een moderne aanbouw vloeit perfect over in de rest van je interieur, alsof hij er altijd geweest is! Zorg er daarom voor dat kenmerken die typisch zijn voor de inrichting van je woning, terugkeren in de aanbouw: materialen, kleuraccenten, compositie … Voor een optimaal effect laat je muren en plafond het best ook in één lijn doorlopen. Op die manier creëer je een maximaal ruimtegevoel. Kies je voor een té nadrukkelijke scheiding door bijvoorbeeld een andere bouwstijl te hanteren, dan zal je verbouwing allicht wat artificieel ogen en een kitscherig effect veroorzaken.

Een moderne aanbouw heeft voldoende lichtinval

Met het oog op maximale ruimtelijkheid is ook voldoende lichtinval essentieel voor een moderne aanbouw. Op zich niet evident, aangezien een aanbouw je woning in de diepte uitbreidt. Grote glaspartijen of een dakraam kunnen evenwel wonderen doen. Ze maken je aanbouw meteen een stuk lichter en aangenamer!

Een moderne aanbouw: meerwaarde voor je buitenruimte

Opgelet: als je aanbouw een te grote stijlbreuk vormt met de gevel, zal dat de waarde van je woning mogelijk naar beneden halen. Net als bij het interieur is het dus cruciaal dat je aanbouw ook aan de buitenkant spontaan overvloeit in je woning. Raad nodig? Schakel dan zeker de hulp in van een renovatiespecialist. Wij overlopen samen met jou alle opties, zodat je nooit voor onaangename verrassingen komt te staan!

Vraag op tijd de nodige vergunningen aan

Voor de aanleg van een aanbouw is in de meeste gevallen een vergunning nodig. De bouwtoelating kan je pas aanvragen als je over alle juiste papieren en informatie beschikt. Renoffice verleent je graag de nodige assistentie!