Bel gratis! 0800 62 330

Renovatiecoach

Renovatiecoach

Doordacht renoveren … hoe doe ik dat eigenlijk?
Wat zijn de ingrepen die het meeste opbrengen?
En op welke premies heb ik nu eigenlijk recht?

Als je renovatieplannen koestert, rijzen er meteen een hoop vragen. Of je wil gewoon tips. In dat geval heb je behoefte aan een renovatiecoach. Die geeft je objectief advies op maat van jouw specifieke project.

Renoveren zonder zorgen

Misschien raakte je ondertussen helemaal gefascineerd door de wondere wereld van renovaties. Je zoekt alles graag op en verslindt lectuur over verbouwingen. Prima, maar dan behoor je wel tot een minderheid.

De meeste mensen met verbouwingsplannen verdiepen zich maar tot op zekere hoogte in de materie. Ze doen liever een beroep op een echte expert die advies op maat geeft. Terecht, want alleen hij garandeert 100% gemoedsrust. De renovatiecoach vertelt jou alles over energieprestaties, premies, leningen, … Ook tijdens de uitvoering kun je bij hem terecht voor vragen. Een absolute meerwaarde.

Samen een renovatieplan opstellen

Wat doet de renovatiecoördinator? Hij helpt jou in de eerste plaats met het opstellen van een renovatieplan. Dat bestaat meestal uit volgende stappen.

  1. Verkennend gesprek: Waarom wil je verbouwen? Wat zijn jouw verwachtingen? Vertel alles over jouw droomhuis.
  2. Plaatsbezoek: Jouw renovatiecoach komt er plaatse kijken naar de staat van jouw woning. Op basis van zijn bevindingen stelt hij een actieplan op met bijbehorende kostprijs (bij benadering) en een mogelijke timing.
  3. Offertes: Hulp nodig bij het vragen, selecteren en beoordelen van voorstellen? Doe een beroep op jouw expert.
  4. Bijsturing: Ook tijdens de werken zit je soms met vragen of opmerkingen. En ook in deze fase reken je volop op jouw renovatiecoach.
  5. Opvolging: Administratieve afronding van premie-aanvragen en eventuele leningen.


contact

Investeren in de toekomst

Als je gaat verbouwen goochel je al gauw met budgetten die oplopen tot tienduizenden euro’s. In vergelijking daarmee is jouw renovatiecoach heel goedkoop. En je krijgt de garantie dat de werken in optimale omstandigheden verlopen en dat je niets over het hoofd ziet.

Alle voordelen op een rij?

  • Optimale manier om jouw project de financieren
  • Meteen een schatting van de besparing op je energiefactuur
  • Vermijd verkeerde/overbodige investeringen
  • Vlot verloop van de werken zonder tijdverlies
  • Kwaliteitscontrole na afloop

Ter info: De regering denkt eraan om het beroep van renovatiecoach concreet te omschrijven met bepaalde regels. Op die manier blijft hij betaalbaar voor iedereen, voor kwetsbare doelgroepen wordt hij mogelijk zelfs gratis.

Of toch maar een renovatiecoördinator?

Renovatiecoach of renovatiecoördinator … what’s in a name? Bij ons krijg je sowieso advies en begeleiding op maat van een ervaren expert. Hij kan bijvoorbeeld budget en timing perfect inschatten en kent de weg naar de bevoegde instanties.

De renovatiecoördinator is jouw enige aanspreekpunt en leidt alle fasen van je project in goede banen.

Voorbeelden renovaties contact

 

Ook interessant om te lezen