Bel gratis! 0800 62 330

Tips gevelrenovatie

tips gevelrenovatie Fases en tips voor de perfecte gevelrenovatie

Je gevel renoveren? Prima idee, want je huis krijgt meteen een heel nieuwe look en ziet er als nieuw uit. Met de nieuwste technieken blijft je woning voortaan ook beter beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht en koude. En natuurlijk stijgt ze ook in waarde, mooi meegenomen als je ze ooit zou verkopen.

Maar hoe verloopt die gevelrenovatie meestal in de praktijk? Welke keuzes maak je precies? En waarmee hou je best rekening zodat alles volgens plan verloopt? Enkele tips voor een geslaagde gevelrenovatie.

Je gevelrenovatie in 3 fases

  • Verwijderen van oude voegen

Als je gaat schilderen zorg je natuurlijk eerst voor een stofvrije en egale muur, bij een gevelrenovatie garandeer je een vlakke grondlaag. Alle loszittende of poreuze delen worden uitgeslepen.

  • Gevelreiniging

De graad van vervuiling verschilt van woning tot woning en vraagt om een aangepaste techniek. In het beste geval volstaat de zachte aanpak, bijv. water onder hoge druk. Bij ernstige vervuiling of mossen en algen kiest je renovatiecoördinator voor de harde aanpak: bijv. zandstralen of luchtgommen.

  • Voegwerken en/of gevelbekleding

Op het bestaande metselwerk komen nieuwe voegen, beschadigde stukken worden vervangen. Gevelbekleding biedt heel wat mogelijkheden, zeker voor relatief recente woningen. In dat geval krijgt de gevel een extra laag uit hout, metaal, kunststof, leien, …

Tips gevelrenovatie

Denk aan de basis

Zorg voor een goede ondergrond, want anders mag je veel te vroeg herbeginnen. Desnoods laat je de oude laag afbranden of chemisch verwijderen. Oplapwerk resulteert altijd in extra werk en is een korte termijnoplossing. Onder andere daarom besteed je een gevelrenovatie altijd uit aan een ervaren expert.

Kies voor kwaliteit

Denk op lange termijn en kies voor kwaliteit, anders sta je over vijf jaar misschien voor dezelfde kost en uiteindelijk betaal je (veel) meer aan het eind van de rit voor een minderwaardig eindresultaat. Aan de goedkopere oplossingen heb je trouwens ook meer onderhoud. Een goed gevenrenovatiebedrijf gaat nauwkeurig te werk en bezorgt je een gedetailleerde offerte en voldoende garantie.

Kies de juiste techniek

Opgelet, een ervaren renovatiespecialist kijkt eerst goed naar je gevel om de juiste strategie te bepalen. Grijpt hij meteen naar de hogedrukreiniger? Trek aan de noodrem en vraag hem of het veilig is. Een hogedrukreiniger spuit namelijk meteen alle losse voegen weg en is ongeschikt voor blauwe steen, beton en zink.

Een renovatiefirma gebruikt ook altijd ademende verf, zodat het vocht uit je muren kan ontsnappen. Anders gaat de verf na verloop van tijd schilferen.

Kies de juiste renovatiecoördinator

Voor een vlot verloop van je gevelrenovatie ga je natuurlijk best in zee met een betrouwbare partner met voldoende ervaring. Die bezorgt je eerst een nauwkeurige offerte op basis van een grondige diagnose. En natuurlijk houdt hij ook rekening met jouw verwachtingen.

Wij zijn thuis in alle soorten gevelrenovatie en streven naar een lange termijnoplossing. Bekijk gerust enkele van onze realisaties. Meer gevelrenovatie tips? Neem meteen contact op voor gratis advies. Wij vertellen je ook of je een bouwvergunning moet aanvragen of in aanmerking komt voor een premie van de overheid.

 

Contact