Bel gratis! 0800 62 330

Waarop letten bij de renovatie van je appartement?

appartement renovatie Een vooropgesteld renovatieplan en budget kunnen ervoor zorgen dat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Je appartement renoveren kan ervoor zorgen dat het een grotere waarde krijgt! Deze waarde kan later goed van pas komen bij een eventuele verkoop of verhuur van het appartement.

Je moet er wel mee rekening houden dat het ook geld kost om je appartement te renoveren. In dit artikel bekijken we waarmee je allemaal rekening moet houden bij de renovatie van een appartement.

Kostprijs van de renovatie

De kostprijs van de renovatie is één van de belangrijkste punten om mee rekening te houden bij de renovatie. Het is dan ook zeer belangrijk om hiervoor een gedetailleerd renovatieplan en renovatiebudget op te stellen, waarbij je per onderdeel een budget en tijdsbestek zet. Zo kan je binnen je planning blijven en heb je steeds een overzicht voor jezelf.

Onvoorziene kosten

Een verbouwing kan vaak kosten met zich meebrengen waar je aanvankelijk geen rekening mee had gehouden. Denk hierbij aan vocht in de muren of onvoorziene houtrot. Je voorziet dan ook best een extra 10% in je renovatiebudget voor deze extra kosten.

Druk de kosten door zelf werkjes uit te voeren

Sommige meer eenvoudige werkjes kan je zelf opknappen. Denk hierbij aan het uitbreken van sanitair of toilet, of elektronische toestellen zelf verwijderen. Ook afbraakwerken van bijvoorbeeld niet-dragende muren kan je meestal wel zelf uitvoeren.

Vermijd overlast

In een appartement ben je nu eenmaal nooit alleen. Daarom hou je ook best rekening met eventuele geluidoverlast voor de buren. Plan je renovatie zo in dat ze zo efficiënt mogelijk gebeurd, en geen maanden duurt.

Zorg ervoor dat je werken nooit na 10u avonds uitvoert. Hou ook rekening met de persoonlijke situatie van je buren. Als je bijvoorbeeld weet dat je buur in de nachtploeg staat en uitslaapt, kan je proberen om je renovatiewerken na de middag uit te voeren.

Hou rekening met nodige vergunningen

Als je in België veranderingen wilt aanbrengen moet je steeds even kijken of die renovatiewerken wel mogen uitgevoerd worden, zonder hiervoor vergunningen te moeten aanvragen.

Op deze pagina vind je een overzicht wanneer je een bouwvergunning nodig hebt voor een renovatie!

Meer informatie over de renovatie van je appartement?

Neem gerust contact met ons op via het gratis nummer 0800 62 330 of via het contactformulier.

Onze renovatie experts staan voor jou klaar met een totaalaanpak van A tot Z.