Bel gratis! 0800 62 330

Duurzaam renoveren: een verbetering voor jou én het milieu!

Duurzaam renoveren: een verbetering voor jou én het milieu!

Heb je nog ramen met enkel glas of een niet-geïsoleerd dak? Dan is het tijd om de renovatiewerken te starten. Neem de nodige energiebesparende maatregelen en kies voor een duurzame renovatie. Niet enkel om energie te besparen, maar ook om het klimaat in je woning aangenamer te maken. Energiezuinig renoveren is niet enkel een investering in jouw toekomst, maar ook in die van het milieu!

Duurzaam renoveren is isoleren

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op je energieverbruik. Ga tijdens de renovatie in de eerste plaats opzoek naar de verliesposten. Eén van de grootste verliesposten in huis is een niet-geïsoleerd dak.  Bij een dak zonder isolatie gaat twee keer zoveel energie verloren dan bij niet-geïsoleerde muren. Zet hier dus de eerste stap tijdens de duurzame renovatie: isoleer je dak. Je zal zien, dankzij het isoleren van je dak kun je tot wel 30% energie per jaar besparen.

Beschikt je woning reeds over de nodige isolatie? Ook ‘herisolatie’ loont de moeite. De isolatieproducten van vandaag zijn namelijk efficiënter dan de traditionele isolatiematerialen die enkele jaren geleden werden gebruikt…

Isolerende ramen

Beschikken de ramen in de woning nog over een enkele beglazing? Dan is het hoog tijd om deze te vervangen door dubbele of zelfs driedubbele beglazing. Als het schrijnwerk van je ramen nog in goede staat is, volstaat het om enkel het glas te vervangen.

Maar ook de raamprofielen zelf bieden veel mogelijkheden op vlak van isolatie. Zo hebben thermisch onderbroken raamprofielen met hoogrendementsglas een veel hogere isolatiecapaciteit en –waarde, dankzij de verschillende kamers in het raamprofiel en het isolerende basismateriaal. Dat wordt op zijn beurt nog eens versterkt door de isolerende beglazing zelf. Op deze manier is je woning vijf keer beter geïsoleerd dan bij enkel glas!

Hernieuwbare energie

De nieuwste, of ‘groene’ verwarmingsketels verbruiken een pak minder brandstof dan de oude verwarmingsketels. De nieuwe ketels maximaliseren de warmteopbrengst en hierdoor ligt het rendement hoger. Ga nog een stapje verder en investeer in hernieuwbare energie. Plaats bijvoorbeeld een zonneboiler die een deel van het warm water produceert met behulp van zonne-energie. Zo heb je op zonnige dagen, dankzij de zonneboiler, de verwarmingsketel zelfs niet nodig en bespaar je weeral op je energiefactuur…

Energiezuinig leven

Naast deze aanpassingen en investeringen mag je niet vergeten dat ook een energiebewuste levensstijl het tij kan doen keren. Door enkele kleine ingrepen in je dagelijks leven kan jij zelf ook energie besparen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor spaarlampen of LED-verlichting, bewust omgaan met warm water en de verwarming misschien een graadje lager zetten… Duurzaam renoveren is de eerste stap, maar zuinig omgaan met energie is een levensstijl!

Duurzaam renoveren: actie!

Je wilt onmiddellijk in actie schieten en je huis duurzaam renoveren? Renoffice is dé totaalpartner voor jouw renovatieproject, groot of klein. Een nauwe opvolging, begeleiding, coördinatie en uitvoering van de renovatiewerken, wij klaren de klus! Aarzel dus niet ons volledig vrijblijvend te contacteren voor meer informatie!