Bel gratis! 0800 62 330

Je huis renoveren: waar beginnen en… eindigen?

donderdag 25 juli 2013 - 07u50

Veel mensen geven er nog altijd de voorkeur aan om een oude woning op te knappen in plaats van een nieuwe neer te planten. Een bestaande woning heeft dikwijls meer charme en uitstraling. Een huis renoveren is ook een duurzame manier van bouwen omdat je een oud pand een nieuwe bestemming geeft. Maar bij een renovatieproject komt er heel wat kijken en daarom is het een goed idee om een renovatiecoördinator in te schakelen die je al het werk uit handen neemt.

Huis renoveren: waar beginnen?

Heb je een renovatieproject op stapel staan? Dan duiken er meer dan waarschijnlijk tientallen vragen in je hoofd op. Hoe eraan beginnen? Op wie doe je een beroep (vaklui, architect,…)? Heb je genoeg budget om je droomhuis te realiseren? Wat met de opleveringstermijn? Je doet er in ieder geval goed aan om je licht op te steken bij een aantal deskundigen die je betrouwbaar advies kunnen leveren.

Omvang renovatieproject

Je huis renoveren is een project dat een grote impact heeft op je leven. Het resultaat moet volledig aan je wensen beantwoorden zodat het prettig en comfortabel vertoeven is in je nieuwe woning. Een van de belangrijkste factoren is de omvang van de werkzaamheden. Zal je het huis grondig renoveren en laat je bij wijze van spreken alleen de muren staan. Of ga je voor een gedeeltelijke renovatie en neem je alleen de woonkamer, de badkamer of het buitenschrijnwerk onder handen? De grootte van de renovatie heeft een enorme impact op de voorbereiding, je budget, de timing en de uitvoering van de werkzaamheden. Een accurate inschatting is dan ook van doorslaggevend belang.

Huis renoveren: een meerwaarde voor je woning

Een huis renoveren doe je ook met het oog op de toekomst. Een efficiënte en goed georganiseerde renovatie zorgt ervoor dat je woning een mooie meerwaarde krijgt. Wanneer je bijvoorbeeld nieuwe isolatie plaatst zal de energie-efficiëntie van het huis er met rasse schreden op vooruit gaan. Hetzelfde geldt voor nieuw buitenschrijnwerk. De badkamer en keuken een opfrisbeurt geven, is ook altijd een slimme zet. Zo stijgt je huis in waarde!

Ben je op zoek naar een partner om je renovatieproject in goeie banen te leiden? Neem dan contact met ons op voor advies op maat en een offerte. Wij doen de renovatie van a tot z waardoor jij van alle zorgen en beslommeringen bent verlost!