Bel gratis! 0800 62 330

6% BTW renovatie – Geniet van de BTW-verlaging voor renovaties !

6% BTW renovatie – Geniet van de BTW-verlaging voor renovaties !

Een volledige nieuwbouw zetten is niet voor iedereen weggelegd. Dankzij de BTW-verlaging wat BTW voor renovatie op 6% brengt, kan je in een bestaande woning toch een even groot wooncomfort ervaren.

Dankzij de BTW-verlaging wordt het (financieel) aantrekkelijk om een bestaande woning te kopen en deze te renoveren naar wens. In de meeste gevallen een stuk goedkoper dan een bouwgrond kopen en een nieuwbouw bouwen…

Voorwaarden om te genieten van 6% BTW voor renovaties

Uiteraard zijn er wel enkele voorwaarden om te kunnen geniete van het verlaagde BTW-tarief. De Belgische overheid legt volgende voorwaarden op:

  1. De woning mag uitsluitend gebruikt worden als privéwoning (of slechts een bijkomstig gedeelte ervan dient om uw beroep uit te oefenen).
  2. De woning moet minstens 5 jaar geleden voor het eerst in gebruik genomen zijn.
  3. De werken moeten rechtstreeks aan de eindgebruiker (eigenaar of huurder) gefactureerd worden.
  4. De renovatiewerken moeten werken zijn die betrekking hebben op de woning zelf en die voldoen aan de voorwaarden.

Als je bovenstaande voorwaarden respecteert, geniet je dus van slechts 6% BTW in plaats van de gangbare 21% BTW in de bouw.

Bron: Belgische overheid

Uw huis renoveren zonder zorgen? Vertrouw op Renoffice

Als totaalpartner voor verbouwing & renovaties, is Renoffice perfect op de hoogte van alle voorwaarden die de Belgische overheid ons oplegt om te kunnen genieten van het verlaagde BTW-tarief voor renovaties. Maar da’s natuurlijk niet alles…

Renoffice zorgt voor een waterdichte opvolging, begeleiding en coördinatie van alle renovatiewerken aan uw huis. Met professionele en betrouwbare partners zorgen wij dat u kan verbouwen zonder stress. Bovendien zal u ongetwijfeld nog met verschillende vragen en dilemma’s zitten: “kiezen we best voor dat materiaal? Of beter voor iets anders?” “Is dat een draagmuur of niet?” “Hoeveel kunnen we bijbouwen om te blijven genieten van de 6% BTW”, enzovoort!

Met al die vragen (en meer) kan u steeds terecht bij uw persoonlijke Renoffice contactpersoon, welke u van de start tot het einde van het renovatieproject bijstaat met deskundig advies en praktische tips!