Bel gratis! 0800 62 330

Bouwwerken zijn nu eenmaal niet veilig. En dat is niet geheel onlogisch ook, want ook al ben je je er niet echt van bewust, er zijn een heleboel gevaren die op een bouwwerf achter de hoek luren! Zo zijn er eerst en vooral al de vele gereedschappen die in het rond slingeren, maar ook werktuigen, voortuigen en stellingen kunnen voor vele gevaren zorgen. Daarom is een veiligheidscoördinatie des te meer van belang.

Waarom een veiligheidscoördinatie op je bouwwerf?

Een goed bouwbedrijf voorziet je bouwwerf te allen tijde van een uitgekiende veiligheidscoördinatie. Hoe dan precies? Door de aanstelling van één of meerdere veiligheidscoördinatoren. Waarom? Om het risico op arbeidsongevallen, hoe klein ze ook mogen zijn, te voorkomen of op zijn minst te verminderen.

Het is zelfs zo dat het verplicht is om er eentje aan te stellen bij werven vanaf een oppervlakte van 500m2. Dit is verplicht doordat de grondoppervlakte groot is en er bijgevolg ook meer kan mislopen. Beter voorkomen dan genezen: een oud gezegde, maar op een bouwwerf meer dan ooit van toepassing!

Renoffice als veiligheidscoördinator

Indien je bouwwerf een oppervlakte beslaat van minder dan 500m2, dan kan de bouwmeester de functie van veiligheidscoördinator op zich nemen. Renoffice is dit geval met het grootste plezier je partner tijdens de verwezenlijkingsfase met een strikt toezicht op je gehele bouwwerf.

De kostprijs voor je rekening? Daar kunnen we helaas geen vaste prijs aan toekennen, aangezien dit afhangt van verschillende factoren:

  • De vrije markt
  • Het type bouwwerk
  • De complexiteit van de bouwwerken
  • De duurtijd van de bouwwerken

Renoffice raadt je ten sterkste aan je bouwwerf steeds te voorzien van een doordachte veiligheidscoördinatie. Je wilt toch immers geen ongelukken of onvoorziene omstandigheden ervaren? Inderdaad, een zorgeloze uitvoering van al je bouwwerken, dat is wat je wilt en dat is precies waar Renoffice voor staat.