Bel gratis! 0800 62 330

epb verslaggevingEen EPB-verslaggeving. Klinkt dit je een beetje vreemd in de oren? Wel, vanaf 1 januari 2006 moeten nieuwbouw- en verbouwde woningen waarvoor een stedenbouwkundige vergunning wordt aangevraagd, voldoen aan de Energieprestatieregelgeving, kortweg EPB-regelgeving, die de EnergiePrestatie- en Binnenklimaatnormen vastleggen (EPB-normen). Klinkt dit nog steeds als een raadsel voor je? Lees dan zeker de uitleg hieronder!

De EPB-verslaggeving in het kort

De bouwheer die instaat voor de werken dient een EPB-verslaggever aan te duiden en dit vooraleer de werken van start gaan. Deze geeft de genomen maatregelen ter beperking van het energieverbruik door aan de overheid. De EPB-aangifte, opgesteld na de oplevering van het gebouw en tevens het eindresultaat van de EPB-verslaggeving, vermeldt welk niveau van thermische isolatie, energieprestatie en ventilatie het gebouw heeft behaald.

Het doel van dergelijke verslaggeving? Wel, dat is eenvoudigweg de beperking van het energieverbruik van panden en hun vaste installaties. Zo zorgt een optimale ventilatie bijvoorbeeld voor een gezonde binnen luchtkwaliteit en dat is precies waarnaar je op zoek bent. Voldoen de woning aan de EPB-vereisten, dan draagt dit ongetwijfeld bij aan de levenskwaliteit en het algemene comfort van jou en je medebewoners!

De EPB-verslaggeving en haar vele voordelen

Renoffice is zichzelf bewust van de EPB-vereisten en verkiest dan ook bebouwingen die goed geïsoleerd, goed geventileerd én energiezuinig van aard zijn. De voordelen lees je hieronder:

  • Het energieverbruik zal lager zijn en dat voel je aan je energiefactuur
  • De uiteindelijke kosten van je bouwproject zijn lager door de vele premies en subsidies
  • Een goede ventilatie en buitenzonwering zorgen voor een gezonde woning en meer comfort
  • Je aangename en comfortabele woning zal sterk in waarde stijgen op de vastgoedmarkt
  • Je leefmilieu wordt geoptimaliseerd

Maar… wat kost nu zo’n EPB-verslaggeving? Hiervoor kunnen we je helaas geen vaste bedragen meegeven. Dergelijke verslaggeving is immers sterk afhankelijk van de vrije markt en bovendien ook van het soort bebouwing en concept dat je verkiest. Renoffice staat echter garant voor een aantrekkelijke EPB-offerte en klantvriendelijke voorwaarden. Voor meer informatie kan je ons te allen tijde contacteren!