Renovatielening goedkoper dan ooit

Renovatielening goedkoper dan ooit

De renovatielening wordt almaar goedkoper. Zo blijkt uit een onderzoek van de website spaargids.be. Sterker nog, het gemiddelde rentetarief bereikte een historisch dieptepunt tot 2,9 procent. Als je een beetje rondkijkt en gaat shoppen, vind je zelfs een renovatielening aan 2,5 procent. In de praktijk zou je 20.000 euro kunnen lenen over een termijn van 7 jaar, goed voor zo’n 260 euro per maand en 1.800 euro aan intresten. Kortom, een goed moment om je verbouwingsplannen vorm te geven.

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

Renovatieleningen almaar goedkoper

De trend is duidelijk: de rente voor een renovatielening zakt nog elk jaar. Twee jaar geleden kreeg je nog een tarief van 4,4 procent, vorig jaar 3,8 procent en dit jaar is dat 2,9 procent. Voor alle duidelijkheid: het gaat om gemiddeldes. Er zijn dus ook banken die een nog lagere rente geven. Het loont dus zeker de moeite om de verschillende tarieven te vergelijken bij een onafhankelijke bron.

>> Vergelijk de verschillende renovatieleningen (Topcompare)

 

Nog goedkoper renoveren met groene lening en Vlaamse energielening

Energiezuinig renoveren? Dan kom je in aanmerking voor de groene lening en krijg je meestal een nog lagere rentevoet. Sommige banken zakken in dat geval zelfs tot onder de 2%. Opgelet, de voorwaarden verschillen per bank. Informeer je dus goed voor je een lening afsluit.

Over welke ingrepen gaat het precies? Investeringen in …

  • Kranen
  • Zonnepanelen
  • Zonneboilers
  • Warmtepompen

Ook de energieaudit komt meestal in aanmerking.

Tot eind 2018 maak je ook aanspraak op de Vlaamse energielening. Die is renteloos voor bepaalde doelgroepen, anderen genieten eveneens van een rentevoet van zo’n 2%. Helaas wordt de energielening afgebouwd vanaf 2019. Vanaf dan komen alleen sociale doelgroepen en verenigingen in aanmerking voor de lening. De energiehuizen die de leningen vandaag nog verstrekken, krijgen een nieuwe rol. Ze bieden alle Vlamingen dan ook gratis steun bij hun energetische renovaties. De uitkering van de energielening gebeurt dan door de banken.

 

 

Of toch maar een consumentenkrediet of hypothecaire?

Een renovatielening is normaal gezien altijd goedkoper dan het algemene consumentenkrediet. Toch zijn er ook banken die een vergelijkbaar tarief aanrekenen voor een renovatielening. Vergelijken is dus altijd de boodschap. Bij de meeste banken vind je trouwens een simulator online en er zijn de bekende consumentenwebsites.

Of toch maar een hypothecaire? Die valt meestal nog goedkoper uit, maar je zit wel met dossier- en inschrijvingskosten. Je huis dient dan als onderpand en het gaat meestal over een langere termijn. Voordeel is dat een hypothecair krediet een fiscaal voordeel oplevert. Je krijgt wel makkelijker of vlugger een renovatielening.

Zoek je een flexibele oplossing aan redelijk voordelig tarief? Dan kies je misschien toch beter voor een energielening.

 

Voorwaarden renovatielening?

Aan welke voorwaarden moet je voldoen om een energielening te krijgen van de bank?

  • Aantonen dat de woning jouw eigendom is.
  • Bewijzen dat het geld effectief bedoeld is voor je verbouwing of renovatie met een schatting van de architect of een gedetailleerd bestek.
  • Aantonen dat een professionele partner of renovatiecoördinator jouw renovatie uitvoert. (facturen als bewijs)

Renoffice engageert zich graag voor jouw renovatieproject en volgt de werken van a tot z op. Onze medewerkers beantwoorden ook al je vragen over geld lenen om te verbouwen.

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.