Isolatie trends 2016

Isolatie trends 2016

Dit jaar (2016) betaal je als particulier een hogere energiefactuur, omdat de BTW stijgt van 6 naar 21%. Minder verbruiken dan maar? Je huis isoleren is nog altijd de meest effectieve methode om je energiekosten te drukken. Tot juli 2016 krijg je ook nog een isolatiepremie van de Vlaamse overheid. Normaal zou die begin dit jaar wegvallen, maar de overheid besliste om ze te verlengen.

2015 bleek dan ook een recordjaar voor na-isolaties van spouwmuren en daken. 15 tot 30 procent méér isolerende ingrepen in een jaar tijd: dat kan tellen. Ook de toegepaste technieken en materialen blijven evolueren. Kortom, isolatie is hot. Wat zijn de isolatie trends voor 2016?

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

Isolatie trends 2016: nieuwe technieken en materialen

Nieuwe generatie dakelementen

Zelfdragende dakelementen voor hellende daken zitten al langer in de lift omwille van hun efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid. De nieuwste panelen combineren vijf componenten in een dakelement: folie, houten latten, een of meer lagen bekleding (alu/kraft), PIR en een geïntegreerde houten ondersteuning. Voordeel? De houten elementen leveren een maximale energiewinst op. Je plaatst ze eenvoudig op de horizontale steunbalken.

Besluit? De isothermische dakelementen van de toekomst worden efficiënter en duurzamer. En flexibeler in de uitvoering.

 

Isolerende garagepoort

Je garagepoort vormt meestal een zwakke schakel in de isolatie van je huis. Logisch, want elke keer als je de auto neemt, koelt de garage af. Maar de meeste warmte verlies je als ze lange tijd dicht blijft.

De nieuwe generatie luchtdichte sectionaalpoorten isoleren 25% beter dan andere poorten. Prognose? Op drie jaar tijd verdien je de investering terug.

 

Isoleren met hennep

PUR en PIR blijven de meest gebruikte materialen bij isolatiewerken, maar met een beetje groene inborst kies je voor hennep. Duurzaam én milieuvriendelijk.

De troeven van hennep? Het zorgt voor een prima geluidsisolatie. Hennep stoot ook water af en beschermt tegen schadelijke bacteriën en schimmels. En de geur? Geen nood, je blijft met beide voeten op de grond. Voor isolatie worden namelijk alleen de mannelijke planten gebruikt, want die zijn geurloos. (Cannabis wordt van de vrouwelijke planten gemaakt.)

Waarom je voor hennep zou kiezen? Hennep is milieuvriendelijk omdat het razendsnel groeit zonder meststoffen. Het gaat ook enorm lang mee en isoleert even goed als de veelgebruikte materialen. Enige nadeel: het is redelijk prijzig.

 

Muur of dak isoleren met premies?

Tot eind juni 2016 krijg je een premie voor de isolatie van je dak of muren. Nog even tijd dus om het maximum uit je investering te halen. Maar dankzij de nieuwe technieken en stijgende energieprijzen verdien je die sowieso terug op langere termijn (± 5 jaar).

Meer weten over isolatie trends? Advies over jouw dak of muur? Na-isolatie plannen?

Uw pand renoveren?

Vraag meer info!

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
Beschrijf kort uw project.

 

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties.
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2020.
  • U krijgt snel een vrijblijvend voorstel.