Nieuws

Vergunning nodig voor aanbouw woning?

Vergunning nodig voor aanbouw woning?

Van plan om je woning uit te breiden met een aanbouw? Controleer dan zeker of je een bouwvergunning nodig hebt. In sommige gevallen is een vergunning niet verplicht, maar heb je wel meldingsplicht. Alles hangt af van de aard en de omvang van je aanbouw. Ontdek er alles over in dit artikel.

 

Op naar asbestveilige toekomst in Vlaanderen

Verkoop je een huis gebouwd voor 2001? Dan ben je als particulier verplicht om in het bezit te zijn van een asbestattest. Op een asbestattest vindt je alle informatie over de aanwezigheid van asbesthoudende materialen in jouw woning en of de woning asbestveilig is.

Vanaf 2023 renovatieverplichting voor energieverslindende woningen

Energie-intensieve residentiële woningen met een EPC-label E of F zullen ingrijpend moeten renoveren in 2023. Het werd in het leven geroepen door het klimaatakkoord van de Vlaamse overheid. Bedoeling? Mensen beter laten renoveren, de lat hoger leggen voor energiezuinigheid & meer besparen op langere termijn.

Wanneer gaat dit van kracht? Voor…

Verplichte regenwaterput in 2023: dit zijn de voordelen

Wie een renovatie plant, zal vanaf volgend jaar moeten nadenken over een nieuwe regenwaterput. Buiten de extra kost, brengt deze maatregel ook enkele interessante voordelen met zich mee. De regenwaterput wordt bovendien ook snel geplaatst. Bij de keuze voor de juiste regenwaterput zijn er een paar zaken om zeker rekening mee te houden. Lees verder om te…

7 renovatietips om te besparen op je energiefactuur

Niemand betaalt graag te veel voor energie. De energiefactuur neemt helaas een grote hap uit het beschikbare gezinsbudget. Om je energiekosten te drukken bestaan er een aantal quick wins: de thermostaat een graadje verlagen, de gsm-lader niet nodeloos in het stopcontact laten zitten, iets minder lang douchen, etc. Wil je radicaler ingrijpen op je…

Renoveren in 2023: Wat verandert er?

Nieuw jaar, nieuwe regels. Zeker als je gaat renoveren en aanspraak wil maken op de renovatiepremies. Wat verandert er precies in 2023?

In 2023 gelden er strengere normen voor energieverslindende woningen. Heeft jouw woning EPC-score E of F? Dan zal deze moeten teruggebracht moeten worden naar een betere score van tenminste EPC-Score D.

ReNUveren: wat is het?

Waarom morgen doen wat je vandaag kunt doen? Renoveren bijvoorbeeld. De Vlaamse overheid lanceerde de campagne ‘reNUveren’: nu renoveren. Sinds 2021 kun je bij de aankoop en renovatie van een woning tot 60.000 euro renteloos lenen en een EPC-labelpremie van 5000 euro krijgen.

Neem nu vrijblijvend contact op

Renovatiepremies in 2023: een overzicht

Je huis of appartement renoveren in 2023? Een energiezuinige verbouwing of installatie gepland? Prima idee. Je bespaart immers op je energiefactuur, je wooncomfort stijgt en dankzij de energie- en renovatiepremies van netbeheerder Fluvius blijft renoveren betaalbaar.

Tijd voor een overzicht.

Gratis offerte voor jouw totaalrenovatie?

Welke premies zijn er voor zonnepanelen in 2023

Een nieuw jaar komt altijd met nieuwe wijzigingen. 

Maar hoe zit dat nu met de steunmaatregelen in ons land? Wat zijn de premies voor zonnepanelen in 2023? 

De complexiteit van de renovatiepremies leidde tot heel wat onduidelijkheid. 

Fluvius zonnepanelen premie

Je hebt recht op een eenmalige investeringspremie van netbeheerder…

5 tips om je badkamerrenovatie te financieren

Een badkamerrenovatie is altijd een goede investering in de toekomst. Je krijgt meer comfort, je huis wordt meer waard en je bent voor een jaar of vijftien gerust. Kortom, prima idee. Alleen laat je zo’n ingreep beter over aan een expert met de nodige ervaring. Waarom? Een kwestie van kwaliteit, vlotte werkzaamheden en een kostenefficiënte aanpak.