Keukenrenovatie van a tot z

De keuken is het centrale punt in elke woning: om te ontbijten, maaltijden te bereiden of om gewoon een babbeltje te slaan. Niets zo aangenaam als vertoeven in een mooie, moderne droomkeuken. Liefst met het hele gezin, want je keuken is dé ontmoetingsplaats bij uitstek om even bij te praten en afspraken te maken. Een belangrijke ruimte dus en bijgevolg een belangrijk onderdeel van je totaalrenovatie.

Tip: pak de renovatie van je keuken grondig aan voor een lange termijnresultaat en een echte opwaardering van je huis. Je begint best bij het vernieuwen van de vloer, daarna volgen de keukenkastjes, verlichting, enz … En natuurlijk wil je ook een mooi werkblad, eigentijds fornuis en goed werkende oven. Want je keuken is in de eerste plaats functioneel, de plaats waar je gaat koken. Een keukenrenovatie gaat dus veel verder dan gewoon wat nieuwe wandtegels of schilderwerk. Misschien is het wel aangewezen om ook een nieuw plafond te plaatsen, ramen en deuren te vernieuwen en de vloer op te frissen.

Onze meerwaarde? We gaan voor een totaalconcept waarbij alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd. Alles in harmonie en op maat gemaakt, design én kleuren. Vergeet beslommeringen en geniet van een snelle oplevering en de hoogste kwaliteitsgaranties.

Keukenrenovatie door Renoffice

Nieuwe toestellen in de keuken?

Heeft je keuken al een oorlog meegemaakt? Is ze compleet verouderd of gedateerd? Techniek evolueert en dat geldt zeker voor elektrische toestellen in de keuken: ovens, fornuizen, dampkappen, koelkasten, werkbladen, ...

Kies de juiste keukentoestellen op basis van hun uitvoering, formaat en functionaliteit. Hou ook rekening met hun verbruik, want energiezuinige toestellen zijn de toekomst. Terecht, want ze besparen je heel wat geld op de energiefactuur. Maar het grootste verschil zit ‘m natuurlijk in de functionaliteit. Op een nieuw type fornuis kook je makkelijker en vaak ook sneller dan op een oud elektrisch vuur. Zeker als het gaat om inductie of halogeen/keramische kookplaten.

 

Keuken verbouwen: maak de juiste keuzes

Door jaren intensief gebruik krijgt je keuken het hard te verduren. Ook al geef je ze een onderhoud op regelmatige basis. Een grondige keukenrenovatie begint dan ook bij het maken van de juiste keuzes. Knopen doorhakken hoort er gewoon bij.

Wandtegels of schilderen?

Ook de muurtegels boven de spoelbak bepalen het uitzicht en de sfeer van je keuken. Tegenwoordig worden die zones van de keukenmuur ook dikwijls geverfd. Maar je kunt ze uiteraard ook gewoon weer betegelen.

Welke verlichting kies je?

Voor elke ruimte kies je normaal gezien ander licht. In de keuken plaats je eerder functioneel en fel licht, in de slaapkamer of woonkamer ga je eerder voor sfeerverlichting. Vandaag de dag wordt in de keuken meestal gekozen voor een combinatie van taak-en sfeerverlichting. Zo blijft je energiefactuur binnen de perken en creëer je sfeer tijdens het koken.

Natuurlijk kies je ook het type verlichting. LED, halogeen of spaarlampen. Of een combinatie van beiden. De meeste mensen kiezen vandaag de dag voor LED-strips in hun keuken voor een gelijkmatige lichtverdeling.

Prijs keukenrenovatie?

Wat kost een keukenrenovatie? Veel hangt af van de werkuren en gebruikte materialen. Hout is bijvoorbeeld goedkoper dan composiet. Gaat het om een oude keuken? Dan vervang je best ook de elektriciteit en wateraansluitingen, en zo loopt de factuur natuurlijk al gauw op.

Ook de grootte van de keuken bepaalt natuurlijk voor een groot deel het prijskaartje. Een grote keuken met veel frontjes vraagt veel meer werk dan een kleine keuken met een beperkt aantal frontjes.

Tenslotte bepaalt ook de keuze van de toestellen voor een groot stuk de prijs van je vernieuwde keuken.

Is je keuken renoveren een grote investering? Ja en nee. In je keuken leef je namelijk dag in dag uit. Je bereidt er je maaltijden en ze is een ontmoetingsplaats voor het hele gezin. Ze is het hart van je woning en die verdient af en toe een opfrisbeurt, toch?

 

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

 

Voordelen

Het is perfect mogelijk om met een paar kleine ingrepen je keukeninterieur weer een moderne look te bezorgen. Maar naast het esthetische zijn er natuurlijk ook een heel aantal andere voordelen verbonden aan een keukenrenovatie.

 • Meer kookplezier en comfort met nieuwe toestellen en frisse look.
 • Goedkoper: bespaar geld door niet voor een volledig nieuwe keuken te kiezen.
 • Veel sneller klaar.
 • Bezorg je keuken een heel nieuwe look en een moderne stijl die past bij de rest van je interieur.
 • Geen grote kap- en breekwerken nodig.
 • Je huis stijgt in waarde voor relatief weinig geld.

 

Nadelen

Of kies je toch beter voor een compleet nieuwe keuken? We zetten voor de volledigheid ook even de nadelen van een keukenrenovatie op een rij. Kwestie van zeker een goede keuze te maken.

 • Minder opties: de bestaande layout is moeilijker te veranderen.
 • Soms kan een keukenfabrikant bepaalde kleuren & formaten van keukendeurtjes niet meer leveren omdat ze niet meer in stock zijn of de productie gestopt is.
 • Bij heel omvangrijke keukenrenovaties zijn de kosten soms zo danig hoog dat een een nieuwe keuken een betere keuze wordt.  
 • Een verbouwde keuken oogt wel weer modern, gaat minder lang mee dan een nieuwe.

 

Keuken renoveren met Renoffice

Wij renoveren graag jouw keuken van a tot z. Onze troeven? We gaan grondig te werk met een totaalplan: muren, plafond, ramen en deuren, vloer, … Kwestie van alle elementen perfect op elkaar af te stemmen. We garanderen voor elk project een minutieuze afwerking zodat je keuken er als nieuw uitziet en beschikt over de nieuwste technieken.

Bekijk hier enkele van onze voorrbeelden van verbouwde keukens:

Opgelet, een keukenrenovatie maakt bij ons altijd deel uit van een totaalrenovatie.

Wil je weten welk budget je nodig hebt? Heb je technische vragen ? Wil je eigen keuken ontwerpen ? Vraag Renoffice om raad en een schatting van de renovatiekosten.

 

12 veel gemaakte fouten

Iedereen kent de verhalen over uit de hand gelopen of ontspoorde keukenrenovaties. De aannemer komt zijn afspraken niet na of de keuken is maandenlang een bouwwerf. Nochtans valt zo’n scenario makkelijk te voorkomen, als je maar je voorzorgen neemt.

Wij zetten de 12 meest gemaakte fouten bij het verbouwen van een keuken voor je op een rij, zodat je ze zeker vermijdt.

 

Algemeen

Het renoveren van een keuken verloopt niet altijd volgens plan. Het gaat immers om een grote aanschaf en je wilt natuurlijk dat die in één keer klopt. Toch is een keuken geen kant-en-klaar product. Ze bestaat uit veel verschillende onderdelen. Een bovenkast bestaat al uit 28 verschillende onderdelen en die moeten allemaal op elkaar passen opdat de bovenkast er perfect zou uitzien en goed zou functioneren. Onderdelen die ontbreken of met vertraging geleverd worden? Dat wil je natuurlijk ook voorkomen.

1. Zal je project perfect verlopen? Helaas ontstaan er meestal kleine problemen. De aannemer sloopt bijvoorbeeld de keuken en ontdekt dat er een lekkage is opgetreden. Hierdoor zijn de balken onder de vloer aangetast en loopt de verbouwing vertraging op.

 

2. Tijdens het installeren van een nieuwe keuken wordt ze uiteraard een tijdje onbruikbaar. Je valt bijvoorbeeld een dag of twee zonder wastafel met stromend water. Hou er rekening mee dat het gemiddeld 2 tot 4 weken duurt voordat de keuken weer volledig functioneel is. Veel hangt natuurlijk af van de aard van de verbouwing.

 

3. Controleer de aannemer op voorhand. Check of hij betrouwbaar is, praat erover met vrienden, familie of mensen die eerder met hem hebben samengewerkt. Zorg altijd voor een geldige aansprakelijkheidsverzekering voor het geval dat er iets mis gaat.

 

4. Plan het budget. Als je gaat verbouwen hou je best rekening met onverwachte kosten. Vooral als het huis ouder dan 25 jaar is, bestaat er een risico op houtrot of waterschade.

 

Materiaal

 

5. Vloeren en werkbladen gemaakt van natuurlijke marmer krijg je maar moeilijk schoon. Marmer heeft een poreuze structuur waardoor vuil heel diep doordringt. En dat maakt het onmogelijk te verwijderen. Daarom kies je beter voor een aanrecht van graniet of kunststeen. Dat kun je namelijk wél makkelijk reinigen.

 

6. Materialen in hoogglans ogen erg mooi, maar ze vertonen wel snel vingerafdrukken. Je maakt die oppervlakken dus best elke dag schoon.

 

7. Trendy met het gekozen materiaal of het ontwerp? Dat is zelden een goed idee op langere termijn, want de meeste trends gaan ongeveer vijf jaar mee. Daarna is de trend weer uit de mode. Kies je voor moeilijk te vervangen materialen zoals werkbladen, kasten of afwerkingen? In dat geval zou je de keuken misschien snel weer moeten aanpassen.

 

Indeling

 

8. Verkeerd opgehangen apparatuur zoals een oven, koffiezetapparaat of een koelkast. Hang ze op de juiste hoogte, dat betekent vooral niet te hoog. De ideale hoogte? Met heuphoogte zit je altijd goed.

 

9. Denk ook na over het gebruik van een afzuigkap. Leidingwerk is geen absolute voorwaarde maar het helpt wel om de kookgeur af te voeren.

 

10. Onnodig te brede laden. Sommige lades hebben een breedte tot 120 cm. Dat lijkt soms handig maar in de praktijk kom je meestal tot een andere conclusie. In de kookruimte wil je natuurlijk wel vrij bewegen. Bij een keuken met een eiland streef je best naar minimaal 120 cm bewegingsruimte.

 

11. Te lang werkoppervlak. Keukeneigenaren plaatsen het meubilair wel eens langs de muur. Dat is niet praktisch tijdens het koken, want je zult veel moeten lopen in dat geval. Je kiest beter voor een U-vormige structuur of eiland. De totale effectieve oppervlakte blijft hetzelfde maar vergemakkelijkt het koken.

 

12. Denk goed na over de verlichting. Verlichting wordt vaak over het hoofd gezien maar maakt het verschil tussen look en functionaliteit. Bij de reorganisatie van de keuken, voldoet de bestaande verlichting mogelijk niet langer. Of ze vraagt om een herpositionering. Volgens TLC home ontbreekt in de meeste keukens taakverlichting. Dit is verlichting die waarde toevoegt, bijvoorbeeld onder een kastje. Denk na over de plaats van je werkgebieden zodat ze goed verlicht worden.

Waarom kiezen voor een keukenrenovatie?

 • Verhoog je kookplezier en comfort met nieuwe keukentoestellen
 • Bespaar tijd en geld door niet voor een volledig nieuwe keuken te kiezen

 • Geef je keuken een moderne stijl die past bij de rest van je woning(inrichting)

 

Klik hier om vrijblijvend informatie te vragen

Vraag vrijblijvend meer info om jouw keuken te renoveren!

 • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress
 • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties
 • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2019

Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.

Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.

Beschrijf kort uw project.

Je krijgt snel een verblijvend voorstel.