Bel gratis! 0800 62 330

Aanbouw en bijbouw

Aanbouw of bijbouw, makkelijk in elke situatie

Door wijziging van de gezinssituatie of door nieuwe ideeën over woninginrichting denken mensen er soms aan om hun woning in te ruilen voor een grotere, duurdere woning. Je kan echter makkelijk en betaalbaar meer ruimte creëren in uw woning door middel van een bijgebouw of aanbouw.

Op deze manier vermijd je torenhoge kosten, die vaak overbodig zijn. Aan- of bijbouwen zijn immers heel vaak al verkrijgbaar aan aantrekkelijke prijskaartjes! Je hoeft verder ook niet op zoek te gaan naar een andere woonst, aangezien je je bestaande woonst eenvoudigweg kunt verrijken. Een extra ruimte bij je vertrouwde woning, is dat niet precies wat je zoekt?

Let wel op: vaak is er een bouwvergunning nodig, dewelke aan te vragen is bij je gemeente. Neem bijvoorbeeld een carport, het alternatief voor een garage. Voor de aanvraag van dergelijke bouwvergunning is het van belang of het om een bijgebouw, een aanbouw of uitbouw gaat. Het verschil tussen beide is dat een aan- en uitbouwen direct in verbinding met het (woon)huis staat. Maar heeft je carport echter geen directe verbinding met het woonhuis, dit wil zeggen dat hij alleen kan worden bereikt via een aparte toegangsdeur, wordt er gesproken over een bijgebouw. 
Vanzelfsprekend gelden voor aan- en uitbouwen andere voorwaarden en regels, dan voor een bijgebouw. Renoffice informeert je hierover graag!

De vele voordelen van een aan- of bijbouw

Een aan- of bijbouw is een niet alleen een mooie aanwinst voor uw woonst, maar het biedt je ook niets dan voordelen en een heleboel mogelijkheden:

 • Open keuken of bijkeuken
 • Badkamer of wellnesruimte (sauna, jacuzzi, …)
 • Garages en extra opslagruimte
 • Open karakter: trek uw woning open naar de tuin!
 • Woning blijft doorgaans bewoonbaar tijdens de werke

Bovendien behoort de bouw van één van beide ook als een renovatie, aangezien het bijdraagt tot het comfort en de waardestijging van uw woonst. Wat betekent dit concreet voor jou? Dat je slechts 6% btw betaald in plaats van 21% als uw woonst ouder is dan 5 jaar! Onze professionele aannemers zijn verder ook geregistreerd, wat maakt dat ze de aan- of bijbouw kunnen realiseren aan een betaalbare prijs. Ideaal, toch?

Onze klanten getuigen

 • "Mijn badkamer kon na al die jaren wel een opknapbeurt gebruiken. Bij Renoffice hadden ze genoeg aan een half woord om te weten waar ik naartoe wou. Vlekkeloze samenwerking."

  Leen uit Kortrijk, badkamerrenovatie

Vraag vrijblijvend meer info om jouw huis te renoveren!

  • Wij coördineren zodat jij verbouwt zonder stress
  • Meer dan 35 jaar ervaring in renovaties
  • Meer dan 100 renovaties uitgevoerd in 2019
 1. Voornaam*
  Gelieve uw naam in te vullen
 2. Familienaam*
  Gelieve uw naam in te vullen
 3. E-mailadres*
  Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
 4. Gsm-nummer*
  Wij bellen u alleen op om uw vragen te beantwoorden.
 5. Postcode*
  Onze adviseur uit uw buurt neemt contact met u op.
 6. Bericht*
  Gelieve een boodschap in te vullen
  Beschrijf kort uw project.
 7. Je krijgt snel een verblijvend voorstel.
 8. *
  Invalid Input